Pozápalová hyperpigmentácia

Zvíťazte konečne
nad pigmentovými
škvrnami po akné

Pozápalová hyperpigmentácia

Pozápalová hyperpigmentácia (známa tiež ako hyperpigmentácia spôsobená zápalmi, skrátene PIH – post inflammatory hyperpigmentation) je druh hyperpigmentácie pleti, ktorá vzniká predovšetkým jej regeneráciou po zápale. Často postihuje osoby s akné a môže byť spôsobená ošetrením pleti ako je dermabrázia, chemický peeling či laserová terapia.

Základnou príčinou pozápalovej hyperpigmentácie je zvýšená produkcia melanínu v pleti. Melanín je pigment, ktorý určuje farbu pleti jednotlivca a jeho zvýšené množstvo je spôsobené regeneráciou pleti po zápale alebo poranení. V prípade akné pupienky stimulujú melanocyty – bunky produkujúce melanín – k uvoľňovaniu nadmerného množstva melanozómov (pigmentových zŕn). Tieto nadbytočné pigmentové zrná spôsobujú stmavnutie a zmenu zafarbenia pôvodne narušenej oblasti. Pôvodné pupienky miznú, môžu však po nich zostať silnejšie zafarbené škvrny označované tiež pigmentové škvrny po akné.

Prevencia

Eucerin DermoPure Ochranná emulzia SPF 30

Proti tmavnutiu pigmentových škvŕn po akné: SPF 30 UVA/B filtre chránia pred ďalším tmavnutím už existujúcich pigmentových škvŕn po akné (pozápalovej hyperpigmentácie) vplyvom slnečného žiarenia a pred vznikom ďalších.

Proti nedokonalostiam pleti: Antibakteriálny dekandiol pomáha predchádzať vzniku nedokonalostí a protizápalová zložka licochalcon A upokojuje podráždenie pleti.

Proti lesku pleti: Technológia regulujúca nadmernú tvorbu kožného mazu poskytuje dlhotrvajúce zmatnenie povrchu pleti.

Eucerin Ochranná emulzia SPF 30

Redukcia

Eucerin DermoPure Sérum s trojitým účinkom

Proti pigmentovým škvrnám: Patentovaný thiamidol* redukuje pozápalové hyperpigmentácie po akné a zabraňuje ich ďalšiemu výskytu. 

Proti nedokonalostiam pleti: Kyselina salicylová vďaka antibakteriálnym a komedolytickým účinkom efektívne redukuje nedokonalosti pleti a protizápalová zložka licochalcon A pomáha predchádzať vzniku nových.

Proti lesku pleti: Technológia regulujúca nadmernú tvorbu kožného mazu poskytuje dlhotrvajúce zmatnenie povrchu pleti.

*Patentovaný v Nemecku.

Eucerin DermoPure Sérum s trojitým účinkom

95 % potvrdzuje: Konečne som zvíťazila nad pigmentovými škvrnami po akné*.

*100 dobrovoľníkov, osem týždňov pravidelného používania dvakrát denne.

Súvisiace články

Ďalšie odporúčané produkty

Nájsť najbližšiu lekáreň s výrobkami Eucerin